Wat kun je doen in de Ardennen?

Hoewel de Ardennen al vele jaren een populaire bestemming zijn voor actieve vakanties weet niet iedereen wat precies de mogelijkheden zijn. Daarom zetten we vandaag een paar opties voor je op een rij.

Wandelen

Wandelen Ardennen is wellicht de populairste optie bij vakantiegangers. De omgeving is woest en mooi en om hiervan optimaal te genieten zijn er diverse wandelpaden en routes beschikbaar. Ze variëren in moeilijkheid van avontuurlijke wandelingen voor het hele gezin, tot pittige routes over de woeste heuvels. Vaak leiden routes ook langs gezellige uitspanningen waar de keel gesmeerd en de maag gevuld kan worden.

Fietsen

Als je meer van fietsen houdt zit je ook goed in de Ardennen. Er zijn diverse routes uitgezet voor fietsers van verschillende afstanden en er worden ook regelmatig tourtochten georganiseerd. Op de fiets leg je grotere afstanden af dan te voet waardoor je nog meer natuurschoon kunt ontdekken.

MTB

Voor mensen die graag mountainbiken zijn ook speciale routes dwars door de bossen en velden. Deze deels onverharde paden zijn alleen op een mountainbike af te leggen. Er is keuze uit diverse routes qua afstand en moeilijkheidsgraad.

Tip: MTB routes en Racefiets Routes in de Ardennen

Kanoën

Ook wat betreft kanoën zijn er meerdere opties. Er zijn verhuurbedrijven aan de meren, maar ook aan de Maas en bij snelstromende riviertjes met hoogteverschil. Je kunt een eenpersoonskano huren of een kajak voor het hele gezin en alles er tussenin.

Raften

Raften zoals op de rivier de Ourthe gedaan wordt is een activiteit die ook geschikt is voor beginners. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan dit zeer avontuurlijk zijn, maar het is alleen mogelijk als de waterstand hoog genoeg is. Met elkaar probeer je de beste koers te bepalen terwijl je kunt genieten van het uitzicht. Vanaf het uitstappunt verzorgt de verhuurder de reis terug naar het beginpunt.

Overige activiteiten

Naast bovengenoemde activiteiten bieden de Ardennen nog veel meer mogelijkheden. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het in deze regio beleven. Zo is er een avonturenpark, kun je rotsklimmen en een ballonvaart maken.

Conclusie

De Ardennen bieden voor elk wat wils en het zal eerder lastig zijn om een keuze te maken uit het grote aanbod dan dat je niets kunt bedenken om te doen. De keuze is reuze. Dat geldt ook voor of je de hele vakantie dezelfde activiteit onderneemt of iedere dag iets anders uitprobeert. Hoe dan ook, je zult een heerlijke vakantie hebben in een prachtige omgeving!