De leukste steden om een voetbalwedstrijd te kijken

Wat is er mooier dan het combineren van een stedentrip met het kijken naar een voetbalwedstrijd? De ene dag slenter je over de Ramblas om de volgende dag de longen uit je lijf te schreeuwen in Camp Nou. Je boekt gemakkelijk een goedkope voetbalreis naar Spanje. Voor een paar honderd euro krijg je een compleet verzorgde voetbalreis inclusief vlucht, overnachtingen en de wedstrijdtickets. Maar wat zijn nou de beste steden om voetbal te kijken?

1. Manchester

Als er een land bekend staat om zijn liefde voor voetbal dan is het wel het Verenigd Koninkrijk. Binnen Engeland is Manchester the place to be. Een stad met maar liefst twee topploegen met ieder een bloedfanatieke achterban. Zowel de rijke geschiedenis van Manchester United als de moderne sfeer bij Manchester City zijn de moeite waard.

2. Hamburg

Zin in een echte cultervaring? Kies dan voor FC St. Pauli in Hamburg. Hamburger SV is dan wel de meest succesvolle club van de stad, het is FC St. Pauli die de meest interessante supporterservaring biedt. Een wedstrijd laat zich het best vergelijken met een rockconcert. Zo schalt er ook het nummer Hells Bells van AC/DC door het stadion wanneer de teams het veld op komen.

3. Barcelona

FC Barcelona ligt misschien wat voor de hand maar het is niet voor niets nog steeds een van de beste clubs ter wereld. Daarnaast is Camp Nou een stadion waar je een keer in je leven geweest moet zijn en met het strand om de hoek is een goedkope voetbalreis naar Spanje altijd een goed idee.

4. Glasgow

Vergeet Londen, Liverpool en zelfs Manchester, de meest fanatieke Britse supporters vind je in Glasgow. Vooral de Old Firm Derby tussen de Rangers en Celtic is de wedstrijd die je absoluut niet wil missen. De rivaliteit tussen deze twee clubs, die verder gaat dan voetbal, maakt de wedstrijd ongelofelijk interessant.

5. Dortmund

Eerlijk is eerlijk, Dortmund is niet de mooiste stad van Europa, toch is het de plek waar je als fanatieke voetbalfan geweest moet zijn. Vooral omdat de sfeer op de bloedfanatieke Südtribüne in het Westfalenstadion onvergetelijk is. Daarnaast is een compleet verzorgde voetbalreis naar Dortmund, vanwege de kleine afstand, goed betaalbaar.