Leuke uitjes met een huurauto Curaçao

Warm, mooi, en idyllisch – dat zijn maar enkele van de woorden waarmee je Curacao, een eilandland in de Caraïben, kunt beschrijven.

Het is een bekende stopplaats voor veel cruises, maar het heeft veel verborgen wonderen die het op zichzelf al een bezoek waard maken.

Met een landoppervlakte van slechts 444 vierkante kilometer herbergt het kleine maar charmante land een duizelingwekkend aantal stranden, onderwater bezienswaardigheden, schilderachtige dorpjes, en tropische bossen boordevol wilde dieren.

Het ligt ook onder de orkaangordel, zodat het weer de meeste tijd redelijk blijft.

Met de vele activiteiten die er te doen zijn, zowel ontspannend als opwindend, zullen jij en je gezin een geweldige ervaring hebben bij het verkennen van alles wat het eiland te bieden heeft.

Maak het land dus tot je bestemming voor je komende vakantie.

Verken de ruige kustlijn van het Shete Boka Park

Met inhammen en rotsachtige kliffen die abrupt in zee vallen, is het Shete Boka Park een aparte badplaats zonder Curacao’s kenmerkende zandstranden.

Boka betekent in de plaatselijke taal “inham”, en “shete boka” betekent zeven inhammen.

Maar het park heeft meer dan de naam doet vermoeden, met verschillende andere inhammen die de 10 kilometer lange noordkust van het eiland bezaaien.

Een van de bekendste inhammen is Boka Tabla, met een ondergrondse spelonk die een dreunend geluid en een grote muur van water voortbrengt als golven de natuurlijke structuur raken.

Uitzicht op de kustlijn van het Shete Boka Park

Je kunt dan de kalkstenen kliffen doorkruisen en de andere boka’s verkennen, waarvan sommige kleine strandjes hebben die als broedplaats voor schildpadden dienen.

Wees voorzichtig, want de scherpe stenen kunnen je gemakkelijk in je huid snijden als je uitglijdt of je te hard vastgrijpt.

Maar de ruige uitzichten zijn de strijd meer dan waard.

Je wordt beloond met panoramische vergezichten over de noordkust van het eiland en de schuimende golven die over de rotsige kliffen beuken.

Tip: Auto huren op Curacao? Boek bij Huurauto Curacao en ontdek het eiland. All-Risk inbegrepen.

Wandel over de lengte van de Koningin Emma Brug

De Koningin Emmabrug is een andere plaatselijke bestemming die vaak door toeristen bezocht wordt vanwege de ansichtkaart uitzichten.

Deze drijvende pontonbrug ligt in de stad Willemstad en heeft houten looppaden en prachtige bogen die ’s avonds oplichten.

Ze verbindt de dorpen Punda en Otrobanda met Willemstad, en maakt afhankelijk van de behoefte los van en verbinding met beide steden.

Uitzicht vanaf de Koningin Emmabrug

Dus als hij beweegt terwijl je er over loopt, geen paniek!

Je wordt getrakteerd op een soepele rit en een eenmalige ervaring.

Als hij naar Punda gericht is, wordt de brug een perfecte omlijsting voor de kleurrijke pastelkleurige gebouwen van het dorp, die dateren uit het Nederlandse koloniale gebied.

Het biedt veel mogelijkheden voor fotografen om prachtige foto’s te maken die iets weg hebben van de veelkleurige kustdorpjes van Italië.

Speel met leguanen bij Playa Lagun

Als je je in de zon wilt koesteren vlak naast leguanen, moet Playa Lagun op je reisroute naar Curaçao staan.

Het is een ongewone maar leuke ervaring om te proberen terwijl je op het strand bent, dat een vriendelijke populatie van deze reptielen heeft.

De kleine bestemming heeft kristalhelder water, een goudkleurig strand, en een appartementencomplex dat boven op een kalkstenen klif ligt die helemaal tot aan de zee reikt.

Tip: Auto huren op Curacao bij een Nederlandse organisatie met scherpe tarieven.

Uitzicht op Playa Lagun

Het is een van de beste lanceerplaatsen voor wie het scubaduiken in dieper water wil uitproberen, met het nabijgelegen onderwaterlandschap dat wemelt van koralen, grote sponzen, en andere zeedieren.

Je vindt er murenen, groene zeeschildpadden, en duizelingwekkende scholen sardines die perfect zijn voor onderwaterfotografie.

Leun achterover en ontspan op Mambo Beach

Een van de beroemdste stranden van het eiland is Mambo Beach, gelegen aan de westkant van Curaçao.

Met de zandstranden, tropische palmbomen, en vele ligstoelen om te zonnebaden, vormt Mambo beach het quintessentiële eilandparadijs waar veel bezoekers naar zoeken.

Uitzicht op Mambo Beach

Misschien zijn de meest opvallende kenmerken van het gebied de door de mens gemaakte golfbrekers, die een turquoise lagune met kalm water vormen.

Daardoor is de lagune een heel veilige plaats om in te zwemmen, vrij van riptiden en grote golven.

Uitzicht op Mambo Beach

Mambo Beach is ook een paradijs voor shoppers, met veel kraampjes die strandartikelen, huidverzorgingsproducten, zwemkleding en -accessoires, en zelfs designerartikelen aanbieden.

Als de zon ondergaat, begint een bloeiend nachtleven op te komen, met bars en restaurants die een leuke en levendige ervaring bieden aan toeristen die zich willen mengen en socializen met de plaatselijke bevolking en andere bezoekers.