Mag je wel eigen eten en drankjes naar een camping brengen?

Omdat de omstandigheden, ja die vervelende Covid-19 pandemie, er ons toe dwongen, zijn we met zijn allen weer op zoek gegaan naar de mogelijkheden voor een vakantie in eigen land. Voor sommigen betekende dat gewoon thuisblijven en daguitstapjes maken, maar anderen ontdekten weer volop het kamperen. Dat kamperen niet per definitie in een tent zonder comfort hoeft, zorgde ervoor dat zelfs mensen die zeiden nooit te zullen kamperen overstag gingen.

Welke accommodatie kies je?

Op Nederlandse campings, zoals TerSpegelt bijvoorbeeld, heb je keuze uit een divers aanbod aan accommodaties zodat er voor ieder wat wils is. Je kunt uiteraard zelf je eigen tent meenemen en inrichten naar jouw wensen en behoeften, hier maak je dan meestal gebruik van de gemeenschappelijke faciliteiten zoals douches en toiletten. Je kunt er echter ook voor kiezen om gebruik te maken van de door de camping voorziene en ingerichte accommodaties. Die accommodaties gaan van erg basic tot eigenlijk vrij luxueus met een eigen keuken en badkamer en zijn meestal op een apart ingericht deel van de camping terug te vinden.Het is helemaal aan jou en je reisgenoten om te bepalen waar jullie voorkeur ligt en welk budget jullie daarvoor willen vrijmaken.

Ga je zelf koken of laat je je verwennen?

Traditioneel denken we bij kamperen vaak aan koken op een open vuurtje voor de tent. De tijd dat dit de enige optie was, ligt gelukkig al lang achter ons. Hoewel dat zeker ook zijn charme heeft, is het minstens even leuk om tijdens de vakantie de voetjes onder tafel te kunnen schuiven zonder zelf in de keuken te hoeven staan. Campinguitbaters gaan dan ook volledig mee in deze trend en voorzien op het domein tal van mogelijkheden voor een hapje en een drankje. In de online info over 5 sterren camping Nederland kom je precies te weten wat je op culinair vlak van je camping mag verwachten. Wil je wel zelf je eigen potje koken dan kan dat vast en zeker in de gemeenschappelijke keukenfaciliteit of in je eigen accommodatie als die daarvoor is ingericht. Je kunt beide mogelijkheden natuurlijk ook combineren om zo het maximale uit je vakantie te halen.

Welke activiteiten mogen niet op het lijstje ontbreken?

Niets zo leuk natuurlijk als tijdens je vakantie op de camping genieten van tal van uitstapjes. Je kunt er van op aan dat je aan de infobalie van de camping de leukste uitjes voorgeschoteld krijgt om van je vakantie een onvergetelijke vakantie te maken. Niets houdt je tegen om ook voortijdig al de nodige informatie op te vragen om zo al een activiteitenplanning te kunnen opmaken. Ben je een dagje zonder inspiratie, dan kun je vast en zeker ook de animatieprogramma’s van je camping op prijs stellen. Voor jong en oud is er elke dag wel iets te beleven. En laat het zeker niet na om even een dagje helemaal nietsdoen in te plannen, het is tenslotte vakantie en dan moet dat kunnen.