Reizen naar Japan

Japan is een zeer divers land waar het contrast vergeleken met Nederland erg groot is. Japan bevindt zich in de Grote Oceaan en bestaat uit ruim 6000 eilanden. Tokyo is de fascinerende hoofdstad van Japan en de grootste metropool ter wereld. Naast Tokyo heeft Japan nog veel meer te bieden. In deze blog zullen we verschillende bezienswaardigheden behandelen die Japan te bieden heeft.

Tokyo

Tokyo is een zeer moderne hoofdstad waar ongeveer een kwart van de Japanners woont. Desondanks het grote inwonersaantal is Tokyo een zeer georganiseerde stad, met veel mogelijkheden. In de volle stad is echter ook rust te vinden. In de parken van Tokyo kunnen traditionele tempels worden gevonden die een beeld geven van het oude Japan. In een van deze parken is de Sensoji-tempel te vinden, dit is een van de oudste boeddhistische tempels van Japan en komt uit het jaar 645.

Kyoto

Kyoto is een stad in Japan, die vooral bekend staat wegens zijn rijke geschiedenis en vele tempels. Kyoto, ooit de hoofdstad van het keizerrijk heeft ruim 2000 tempels. De stad ligt in een dal gelegen, voor de tempels moet je echter niet in het centrum zijn, het centrum is namelijk zeer modern. De tempels van Kyoto liggen vooral gelegen in de buitenwijken van de stad. Een van de mooiste tempels die Kyoto te bidden heeft is de Kinkaku-Ji, dit paviljoen wordt ook wel het gouden paviljoen genoemd. Oorspronkelijk werd de tempel in de 12e eeuw gebouwd, in 1950 werd de tempel echter in de brand gestoken. Tegenwoordig is de tempel gerestaureerd en is het vooral te herkennen aan het laag bladgoud die de tempel bedekt.

Het kasteel van Himeji

In de stad Himeji, gelegen tussen Osaka en Okayama ligt een van de mooiste kastelen van Japan. Het kasteel werd gebouwd in de Sengoku-periode in de 14e eeuw. Het witte kasteel bestaat uit 6 verdiepingen met een grote omliggende tuin. Tegenwoordig is het kasteel nog steeds in originele staat te bezichtigen. Tijdens de vele oorlogen die Japan te voortduren heeft gehad is het kasteel nooit geruïneerd.  

Mount Fuji

Net buiten Tokyo ligt de grootste berg van Japan gelegen, Mount Fuji. Vanuit Tokyo is de berg eenvoudig te bereiken per trein. De 3776 meter hoge berg is vooral een toeristische attractie, ook is het mogelijk de berg te beklimmen. De klim naar boven is echter een slopende tocht, maar eenmaal de top bereikt beschik over een prachtig uitzicht. Tip: bezoek op een heldere dag Mount Fuji.

Hiroshima

Hiroshima staat vooral bekend wegens zijn rol in de tweede wereldoorlog, in 1945 werd de atoombom ‘’little boy’’ op Hiroshima gegooid, hierbij werd de gehele stad verwoest. Als gevolg van de atoombom overleden 150.000 mensen. Tegenwoordig zijn er nog verschillende monumenten te bezichtigen in Hiroshima ter nagedachtenis van de overleden. De atoombomkoepel is wellicht het meest imposante monument. De atoombomkoepel bleef na de atoombom grotendeels overeind staan, hoewel de explosie op 160 meter van het gebouw bevond.

Okinawa

Ook op Okinawa heeft de tweede wereldoorlog een grote rol speelt, op Okinawa vond een grote slag plaats met duizenden doden. Hoewel Okinawa deel van Japan uitmaakt, zijn er ook veel verschillen te ontdekken. De inwoners van Okinawa hebben een aanmerkelijk ander dialect en andere cultuur. Okinawa beschikt over prachtige stranden en vele tempels. Veel tempels zijn in de tweede wereldoorlog echter verwoest.