5 redenen om naar Griekenland op reis te gaan

Griekenland is een land gelegen in Zuidoost-Europa. Griekenland beschikt over vele eilanden die voor ongeveer 20% van het totale landoppervlak van Griekenland bestaan. Griekenland wordt omgeven door de Middellandse zee, de Ionische Zee en de Egeïsche Zee. Griekenland is een land met een rijke geschiedenis en speelde een belangrijke rol in de klassieke oudheid. Maar wat maakt Griekenland nou zo’n aantrekkelijk vakantieland, hier volgen vijf redenen waarom jij de volgende vakantie naar Griekenland moet gaan.

Zon, zee & strand

Griekenland heeft zee en strand in overvloed, ook is de warmte van de zon een zekerheid in Griekenland. De weersomstandigheden zijn dan ook een belangrijke reden waarom Griekenland zo’n geliefd land is om op reis naartoe te gaan. Griekenland kent gemiddeld 250 dagen per jaar zon, op Kreta is dat zelfs gemiddeld 300 dagen per jaar.

Grieks eten

Het eten van de Grieken is razend populair en bijna overal ter wereld is Grieks eten binnen handbereik. In Griekenland zul je veel souvlaki, gyros of tzatziki tegenkomen. Verder zijn er in Griekenland ook vele lokale specialiteiten.

De rijke geschiedenis van de Grieken

Griekenland is in het verleden erg belangrijk geweest, de invloed van het oude Griekse rijk is tegenwoordig nog steeds opgenomen in onze westerse beschaving. Griekenland is de bron van filosofie en wetenschap. De huidige wereld is moeilijk voor te stellen zonder de invloed van de Grieken. Er zijn tegenwoordig nog veel overblijfselen intact gebleven uit de tijd van de oude Grieken. Een van de bekendste bezienswaardigheden van Griekenland is de Akropolis, de Akropolis is de berg die midden in Athene ligt, hier staan een aantal heilige tempels op die gewijd zijn aan verschillende goden. Door heel Griekenland kunnen overblijfselen uit de tijd van de oude Grieken worden bezichtigd.

De Griekse cultuur en natuur

Naast de bovengenoemde redenen om naar Griekenland te gaan heeft Griekenland ook en prachtige cultuur en natuur. De natuur van Griekenland is prachtig, mede door de duizenden kilometers aan kustlijn. Echter beschikt het binnenland van Griekenland ook over prachtige natuurgebieden. Meteora is hier een schoonvoorbeeld van, Meteora zijn op hoge rotspilaren gebouwde kloosters. In de 14e eeuw werd het eerste klooster gevestigd op een van de rotspilaren, uiteindelijk zijn er 20 kloosters gebouwd op rotspilaren, tegenwoordig zijn nog 6 klooster actief. De Griekse cultuur verschilt zeer van de Nederlandse cultuur, de Grieken doen het over het algemeen een rustiger aan en relaxen graag.

Griekenland is erg gastvrij

Griekenland blijkt een zeer gastvrij land te zijn, uit onderzoek van Zoover blijkt dat 45% van de Nederlandse vakantiegangers Griekenland als meest gastvrij ervaart. Grieken zijn zeer beleefd voor Nederlanders en behandelen vreemden alsof ze familie zijn. De gastvrijheid van de Grieken maakt het verblijf in Griekenland extra fijn.