De bezienswaardigheden die Kroatië te bieden heeft

Kroatië is een land wat veel te bieden heeft. Kroatië beschikt over mooie steden en prachtige natuurgebieden. Naast de mooie steden en prachtige natuurgebieden kent Kroatië ook prachtige stranden. Een groot deel van Kroatië ligt aan zee, zo ook de meeste steden.

Krka National park

Naast de stranden en steden beschikt Kroatië ook over prachtige natuurgebieden. Het Krka National park is erg groot waar maar liefst 7 watervallen te bezichtigen zijn. Het park ligt tussen Zadar en Split en is vernoemd naar de rivier die er doorheen stroomt. Naast de watervallen valt er genoeg te zien in Krka National park. In het National park ligt het eiland Visovac, een eiland in het midden van de Krka, midden op dit eiland staat een klooster uit de 14e eeuw.

Zagreb

Zagreb is de hoofdstad van Kroatië, hoewel Zagreb niet beschikt over de mooiste bezienswaardigheden heeft Zagreb genoeg te bieden. Zagreb heeft een historisch centrum, waar een ontspannen sfeer hangt. Daarnaast is er in Zagreb veel Street art, in het centrum zijn er veel muurschilderingen te bewonderen.

Split

Split is op Zagreb na de grootste stad van het land, Split beschikt over vele bezienswaardigheden en heeft een prachtige omgeving. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Split is het Paleis van Diocletianus, dit paleis werd aan het begin van de 4e eeuw gemaakt door de romeinen. Het paleis bevindt zich midden in de binnenstad en voelt eigenlijk als een kleine stad binnenin Split. Daarnaast is Split ook de stad waar de beste feesten worden gegeven en beschikt het over een mooie boulevard.

Het amfitheater van Pula

Pula beschikt over één van de grootste amfitheaters ter wereld. Het amfitheater is in goede staat overgebleven nadat het gebouwd werd in de romeinse tijd. Het Amfitheater had een capaciteit van 23.000 bezoekers, het amfitheater was zo groot dat het buiten de stadsmuren van Pula gebouwd moest worden. Wanneer je van plan bent naar Pula te komen, dan is het amfitheater zeker een aanrader. Studenten en kinderen kunnen 50% korting krijgen op de entreeprijs van €6,50,-.

Trogir

Trogir is een mooi havenstadje, gelegen op 27 kilometer van Split. Trogir heeft vele bezienswaardigheden, zoals het Cipoko paleis, de kathedraal van Sv. Lovre, de klokkentoren en het kasteel. Trogir is historisch gezien een pareltje en staat in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Trogir is door de jaren heen door veel verschillende volken overheerst. De Grieken streken er als eerste neer zo’n 300 jaar voor christus, vervolgens hebben de Romeinen, Hongaren, Venetië, de Fransen en Oostenrijkers over Trogir geheerst. Om deze reden zijn er veel sporen achtergebleven van verschillende culturen.