Road trip essentials: De must-have auto onderdelen voor een probleemloze reis

must-have auto onderdelen voor een probleemloze reis

Een roadtrip maken is dé ultieme reiservaring. Als je met de auto op pad gaat, ben je vrij om te gaan waar je maar wilt, wat zorgt voor heel veel flexibiliteit. Daarnaast kan je tijdens het autorijden volop genieten van de mooie uitzichten die je tegenkomt, wat lastiger te doen is in een vliegtuig wanneer je boven de wolken zit. Echter brengt een roadtrip ook gevaren met zich mee. Zo kunnen er natuurlijk altijd problemen ontstaan met de auto, een ongeluk zit immers in een klein hoekje.

Daarom is het belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan zodat je eventuele problemen snel op kan lossen. In deze blog hebben we daarom een aantal auto onderdelen op een rijtje gezet die iedereen in zijn auto moet hebben om te zorgen voor een probleemloze reis. 

1. Reserveband

Een van de belangrijkste onderdelen van een goed rijdende auto zijn natuurlijk de banden. Voordat je vertrekt is het verstandig om je banden te controleren op eventuele slijtage en de bandenspanning te testen. Ook al lijkt alles in orde, is het slim om alsnog een reserveband mee te nemen. Mocht er dan onverwachts iets gebeuren, dan kan je hem gemakkelijk snel vervangen. Denk hierbij ook aan het meenemen van een goedwerkende krik, anders wordt het vervangen van een band wel heel lastig!

2. Verlichting

Goed werkende auto verlichting is essentieel voor een veilige rijervaring, niet alleen voor jezelf maar ook voor anderen in het verkeer. Dit geldt niet alleen voor goed werkende voor- en achterlampen, maar ook voor remlichten en richtingaanwijzers. Wanneer je langdurig met de auto op pad gaat, is het verstandig om reservelampen bij de hand te hebben en om de verlichting regelmatig te controleren. 

3. Startkabels

Er zijn verschillende oorzaken hoe een lege auto accu kan ontstaan. Bij extreme temperaturen, zoals bij kou, moet de accu bijvoorbeeld harder werken en kan deze eerder defect raken. Gelukkig is het vrij simpel om een auto met een lege accu weer aan de gang te krijgen. Dit kan aan de hand van startkabels. Hiervoor heb je een werkende auto nodig van ongeveer dezelfde grootte. Het is daarom altijd verstandig om een set startkabels in je auto te hebben liggen, niet alleen voor wanneer je ze zelf moet gebruiken, maar ook zodat je anderen eventueel kan helpen met het opnieuw opstarten van hun accu.

Natuurlijk zijn er nog veel meer auto onderdelen die je mee zou kunnen nemen tijdens je roadtrip, maar hierboven hebben we de belangrijkste benoemd. Dit zal ook afhankelijk zijn van hoeveel plek je hiervoor hebt in je auto. Maar als algemene regel geldt: je kan beter te veel meenemen dan te weinig! Mocht je voor vertrek nog wat auto onderdelen aan moeten schaffen, kijk dan online naar de auto-onderdelen van Bogijn.

Hier hebben ze een breed assortiment waarbij je gemakkelijk de onderdelen kan vinden die passen bij jouw auto door het doen van een kentekencheck. Bovendien worden ze al snel aan huis geleverd. Ideaal dus voor wanneer je al snel vertrekt op je roadtrip!