Fietsen op vakantie? Een gids voor het kiezen van de juiste fiets!

Fietsen op vakantie? Een gids voor het kiezen van de juiste fiets!

Wanneer je op vakantie gaat is het heerlijk om een stukje te gaan fietsen. Er is immers geen betere manier om zo veel mogelijk van een omgeving te zien. Vooral met een elektrische fiets, die beschikt over trapondersteuning, heb je de mogelijkheid om in korte tijd veel van een omgeving te zien zonder vermoeid te raken. Echter zijn er veel verschillende soorten elektrische fietsen, en de juiste fiets zal afhangen van het type vakantie waarop je gaat. Daarom hebben we in deze blog een aantal verschillende soorten elektrische fietsen op een rij gezet waardoor jij gemakkelijk kan kiezen welke het beste past bij jouw vakantie!

1. Elektrische fatbike

Het grootste kenmerk van een elektrische fatbike zijn de dikke wielen. Deze zijn soms wel twee keer zo breed als bij een normale fiets. Deze brede banden zorgen voor een comfortabele rijervaring, doordat ze trillingen en schokken opvangen, en zorgen voor veel flexibiliteit, doordat ze het mogelijk maken om op veel verschillende soorten terreinen te fietsen. Daarom is een elektrische fatbike geschikt voor veel verschillende soorten vakanties, zoals stedentrips maar ook om door mooie landschappen te fietsen. 

2. Elektrische mountainbike

Voor een sportieve vakantie, zoals in de bergen van Frankrijk of door het prachtige landschap van Oostenrijk, is een elektrische mountainbike de ideale keuze. Met deze fiets kan je door smalle bospaden fietsen of op steile hellingen. Door de trapondersteuning wordt dit allemaal een stuk makkelijker gemaakt, het blijft immers een vakantie! Maar je kan deze zo hoog of laag instellen als dat je zelf wilt om zo te kiezen hoe zwaar je het voor jezelf wilt maken. 

3. Elektrische bakfiets

Wanneer je samen met je jonge kinderen op vakantie gaat, komt een elektrische bakfiets goed van pas. Hoewel het iets lastiger is om deze mee te nemen, is het zeker de moeite waard! Een elektrische bakfiets maakt het namelijk mogelijk om toch nog de fiets te nemen, in plaats van elke keer de auto, wanneer je op vakantie bent samen met jonge kinderen die nog niet kunnen fietsen. Bovendien kan je in de bak gemakkelijk al je spullen doen, zoals drinken en eten voor onderweg. Het assortiment aan elektrische bakfietsen van Matrabike heeft veel verschillende opties die bovendien betaalbaar zijn. 

4. Elektrische vouwfiets

Voor stedentrips is een elektrische vouwfiets de beste keuze. Doordat je deze fiets kan opvouwen tot een klein formaat, is het mogelijk om deze makkelijk mee te nemen in het openbaar vervoer, bijvoorbeeld wanneer je met de trein van de ene naar de andere stad gaat. Daarnaast zorgt het ervoor dat je altijd je fiets mee kan nemen, en dus niet in elke stad opnieuw een fiets hoeft te huren.